Wednesday, September 27, 2006

.:.Poveste.:.

~Se plimba singura pe aleile umbrite ale Cismigiului.Avea castile in urechi,date la un volum considerabil.Era frumos afara,exact cum ii placea:putin soare,putin vant.Mainile,scufundate in buzunarele pantalonilor care ii atarnau inert,zgariind pamantul,cautau nelinistite niste maruntis.A gasit pana la urma cat sa-i ajunga de o vata de zahar:mare,alba si excesiv de dulce.Cu vata in mana s-a indreptat catre lac,asezandu-se pe iarba,fara sa-si dea seama de la inceput ca era uda.Se uita pierduta,prea departe,cautand nesfarsitul azuriu.Se gandea la tot ce a fost ,la tot ce este,la certurile cu ai ei,la iubirile inca neconsumate,la cat de mult isi dorea sa fuga,sa fuga fara vreo tinta anume,doar sa plece,sa fie libera,dar niciodata nu s-a gandit la ce va fi...Ca s-ar putea ca lucrurile sa mearga bine,ca pana la urma firea ei extrem de optimista o va ajuta,ca zambetul de nesters de pe chipul ei va functiona si nu va mai zambi degeaba,in gol.S-a ridicat si a plecat,se uita la tunelul facut de copaci,copaci obraznici care ii fura visul ei de-o viata,cel de a strapunge cerul si a suras:norii molateci i-au fagaduit ca va fi fericita.
Si asa a si fost si este.Nu inca nu a schimbat lumea,inca e plina de noroi.Si da,inca se mai cearta cu ai ei si vrea sa fuga.Dar nu singura.Acum ...il are pe el.El care o iubeste asa cum e:prea visatoare,prea vorbareata,prea timida,prea sincera,prea indragostita de tot si nimic.A da,si de el...
Se tin de mana,rad,se joaca.Se joaca de-a iubirea,de-a viata...Caci asa a fost,este si va fi viata ei:un joc
Acorduri de chitara gadilata se aud pe fundal.Povestea s-a terminat.Dar nu si visul ei.Pana la urma,tot va atinge cerul...

1 comment:

blurry_rainbow said...

De multe ori ne dorim sa fugim, sa nu mai stim nimic, sa ramanem doar cu noi insine.... sau cel mult cu inca o persoana ;). Si totusi nu facem asta.. si nu din lasitate, ci doar ptr ca suntem constienti ca fuga nu e o cale de rezolvare..
si ca o optimista tragi de acel zambet precum de un elastic, si astepti alte zile, alte saptamani, alte luni, alte vacante stiind ca chiar va fi mai bine.
si da, uneori avem nevoie si de momente doar cu noi.. oricat de grozavi, geniali ar fi prietenii si prietenele noastre.. we need times to catch the train of our thoughts, of our feelings ;)
si ca sa citez si eu un cantec..
"And when you wake up
Everything is gonna be fine
I guarantee you wake in a better place, and in a better time
So you're tired of living
You feel like you might give in, well don't
It's not your time"
Streetlight Manifesto- A Better Place, A Better Time