Sunday, September 03, 2006

Forever autumn(not by Lake of Tears,by me)


nu-mi place toamna.niciodata nu mi-a placut.mi se pare ca e o depresie patetica si jalnica ce dureaza 3luni.3luni in care totul moare.(da.da.stiu.ca sa invie din nou.blablabla).mi-am adus aminte de ce scriam in clasa a2a:"toamna e anotimpul in care pasarile calatoare pleaca spre tarile calde,in care suna din nou primul clopotel...Regina toamna poarta o rochie lunga,lunga,facuta din mii si mii de frunze aurii,aramii,cenusii"...exista un singur lucru care imi place toamna:bruma visinie din luna octombrie..si fosnetul frunzelor ucise de trecatorii ce le calca cu brutalitate si indiferenta in picioare.atat!bine..imi mai place si mustul.toamna ne schimba radical...devenim nostalgici ,melancolici,stam toata ziua sa ne holbam la picaturile alea de ploaie lipite de geam..fara sa mai gandim,fara sa mai iubim...asa ca wake me up,not when september ends...when november ends...(deh,iarna imi place) ~Coming closer every day, forever autumn~

3 comments:

Anonymous said...

Pot sa-ti combat cu placere parerea usor negativista despre venirea toamnei, pt k mie chiar imi place...O ador chiar...Nici eu nu o prea apreciam, dar o data cu maturizarea (cred!) am invatat s-o iubesc ca pe orice anotimp. Ai observat, ca o data cu trecerea verii (acel timp pseudo-infinit, care parca este nebun si totusi nu se mai incheie - de fapt, cine ar vrea???) se linisteste totul. Iubirile scad in intensitate si eu ma domolesc. Astept toamna, ca pe o "Lady in black", ca sa ma adoarma putin, sa ma invete sa fiu rational. Acum vara mi se pare prea urata ca s-o mai accept in viata mea. Dar voi simti dorul valurilor de caldura in raceala iernii. Cat de mult o voi dori atunci inapoi.
Insa acum e toamna si pot purta iarasi, tricouri cu maneci lungi, imi pot imbraca pantalonii grosi iarasi, pot privi picaturile de ploaie din nou, din interiorul "carciumei, unde imi inec amarul", sa te astept pe tine iarasi, sa pasesc nestingherit in jacheta inchisa pana la gat, printre mormanele de frunze moarte, sa pasesc cu indiferentza pe ele, ca si cum asta ar fi un trend, sa stau pe scarile din Tineretului si sa privesc norii cum vin spre mine, sa inghet de frig, pentru ca iarasi nu mi-am luat "geaca la mine" cum a zis maica-mea, sa fug din liceu, "in hambar", ca sa pot sa trag un fum, sa fiu stropit de masinile repezi, cand astept la semafor, sa-mi aduc aminte ce faceam pe acest timp, acum un an.

Deci, Bine ai venit, Toamna, cu ploile, frigul si soarele tau, toate reci, toate primitoare, toate ca mine, schimbatoare si efemere.

blurry_rainbow said...

toamna e mai mult trista decat fericita. e un anotimp rememorativ.. amintirile iau locul majoritar al actiunii, pasivitatea nu e pe gustul meu. ploile nu se opresc, le vedeti acide, stati la un geam departe de lumea de afara.
si toamna nu poti se te mai guduri, trezindu'te mangaiat de soare direct pe pielea arsa de orice imbracaminte. si nu mai hoinaresti pana tarziu. ca doar tarziu e acum mult mai devreme. si nu'ti mai bei berea de zi cu zi. si.. devii constrans de factori. si nu te impotrivesti.
toamna stratul de nori e o plapuma atat de groasa incat privirea nu'l poate strapunge.. mie imi pasa cand cerul plange!! si intind mainile.. si sar in speranta ca de data asta voi putea sa zbor, dar dupa un mic salt talpile plescaie si, ce surpriza!!, sunt intr'o balta, uda pana la genunchi de noroi.
poate toamna asta va fi altfel.. doar e precedata de o vara 'altfel'. sau poate doar visez frumos ca de obicei. macar sunt vise, nu himere, acum. e un pas in fata.
singurul lucru care mi'l pot imagina frumos toamna, si la care- de ce sa nu recunosc, k tot suntem noi 3, aicea intre prieteni ;)-, kiar sper, este sa te saruti cu toata fiinta, sa nu existe frig, si vant care sa sufle, si apa sa se prelinga linistita pe fetele voastre (si ale voastre, si ale noastre), si totul sa devina de un ireal de pus intr'un calendar pe perete. si clipa porneste, dar tu surprinzi tot acolo in cel mai complex album foto al cuiva: cel al amintirilor.
si daca nu'mi place mie, sau nu'ti place tie miruna, nu inseamna ca toamna e urata... poate ai dreptate andrei.. in felul tau. dar eu stiu k o sa raman totdeuna "o imatura" dak vrei asa,un copil, si nu o sa apreciez acest anotimp cum o faci tu.si nici nu incerc macar.

Coffeetea said...

voi trei ar trebui sa scoateti o carte :P