Monday, August 31, 2009

Fugi pentru viata ta

tu ar trebui sa salvezi balenele de tipii aia rai, cu harpoane, care le vaneaza de prea mult timp pentru oase si carne si ulei. sa te duci cu vaporul in larg si sa le sperii, pentru binele lor.
sau ai putea sa te angajezi la departamentul politiei pentru opintirea tentativelor sinucigase. sa primesti telefoane dupa miezul noptii si sa te cheme pe diverse acoperisuri de bloc si sa salvezi pustoaicele cu inimi frante, ce considera ca fara iubirea lui, viata nu merita traita.
da.
tu esti baiatul perfect.
perfect pentru salvat suflete ratacite, pentru aratat drumul cel bun si alternativa nu atat de sumbra. potrivit pentru intins batiste la nevoie sau pentru oferitul propriului umar, si-asa pus la dispozitie pentru a plange pe el, pe post de batista.
si ce te faci cand sufletul ratacit vrea sa fie liber sa rataceasca in continuare, cand tot ce ti-ai dori ar fi sa gresesti alaturi de el?
te reprofilezi.
iti usuci frumos umerii.
iti menajezi somnul.
te opresti din a fi eroul din viata altora si te apuci sa-ti resuscitezi propria existenta.


P.S. : in mod evident, titlul trebuie tradus in engleza pentru a fi savurat, dar mi-am promis ca macar aici voi renunta la romgleza mea fluenta.

No comments: