Wednesday, April 25, 2007

Mazgaliturile vietii




Viata lui L. pana acum 15 ani si 8 luni se derulase fara scantei sau explozii.


Era absolut tot,mai putin comuna si numai ideea de a fi la fel ca o alta persoana,o infiora.Nu credea in prietenii cei mai buni,deoarece i se demonstrase ca acestia nu exista.Nu credea nici macar in ea.Incetase sa judece oamenii,considerand ca fiecare isifabrica fericirea.


Avea cativa prieteni,castigati din intamplari mai mult sau mai putin fericite,majoritatea baieti,restul colege.Desi realiza ca baietilor le e practic imposibil sa inteleaga o fata,ea ii intelegea pe ei;cu toate obsesiile lor legate de jocuri,cu toate ideile preconcepute si copilaresti legate de anatomia fetelor.cu dorinta lor inexplicabila de superioritate in orice moduri,inzestrati cu neindemanare nativa,cu gusturi indoielnice legate de moda,cu un apetit gigantic si stangaci in incercarea de a formula biletele de dragoste.


Cand avea 4ani,unicul interes al lui L. era sa le decupeze ochii luciosi de plastic ai papusilor;sa le fereasca cumva de lumea mult prea des rea.


L a5 ani,inca desena cu creioane cerate pe peretii din spatele fotoliului plusat din sufragerie.Pana cand,mama i-a potolit porinirile artistice prin palme bine aplicate.(Totusi,nu si aminteste sa fi desenat vreodata "Eu,mama si tata").


La 7ani,a sustras din camara imbacsita cu borcane mai mult sau mai putin pline cu dulceata,o surubelnita cu capul "cruce",cu maner rosu si si-a gaurit tocul usii camerei ei.Gaura era suficient de mare si rotunda,incat sa-i permita pupilei sale migdalate,sa spioneze cum mama se cuibarea in fiecare seara la pieptul tatei,facand plapuma sa fosneasca.(A se preciza:pentru a nu da de banuit parintilor,L. astupa cu grija vizorul din tocul vopsit alb,din lemn cu un abtibild cu o ratusca.)


La 8ani,L. a avut prima "experienta" cu un baiat.Era cu 5ani mai mare si-a intrebat-o daca vrea"sa faca ca-n filme".Curioasa,a zis:"Da!".Baiatul cret si uratel,i-a luat capul intre mainile prafuite de mingea de fotbal,i-a apasat buzele cu ale lui,facandu-si loc cu limba in gura rozalie a lui L. .Aceasta,l-a muscat scurt si dureros de varful limbii,plecand acasa fara niciun cuvant.In baie,deasupra chiuvetei,si-a spalat limba cu sapun,fiind nevoie de multi clabuci amarui pentru a face senzatia de umezeala neplacuta din gura sa dispara.


La 9ani,a furat o tigara pentru a incerca sa inteleaga de le spune alor ei ca viciul asta ii omoara.A fumat-o pana la filtru,fara a se ineca,tot asteptand sa i se intample ceva.N-a fost deloc impresionata.(Pe la 14 ani,a inceput sa-i placa.)


La 10ani,si-a aruncat toate papusile sub pat,divortand de ele.Tot atunci,a inceput sa scrie poezii intr-un carnetel verde.


La 11 ani,a inceput sa citeasca romane de dragoste,asteptand agitata pasajele in care erau descrise saruturile.Tot ,la aceeasi varsta,L. si-a visat bunicul preferat(cel care ii aducea napolitane si eugenii),bolnav in spital,iar dupa 6luni,acesta a plecat in Ceruri.


La 12 ani ,i s-a bombat pieptul.La 13,inca un pic,a trecut la sutien ,si-a lasat parul saten inchis,nici vorba brunet ,sa creasca,intrucat baietilor nu le plac fetele cu par scurt si s-a inaltat mult.


La 14 ani,deja forma sanilor se stabilise la a fi rotunda si s-a indragostit nebuneste de un fost coleg.


La 15,si-a parasit atat prima iubire,cat si pe prietenul lui cel mai bun(de fapt el pe ea,nu se pune),a intrat la liceu,a pierdut 3luni de vara nu se stie cum,si l-a cunoscut pe M.,mai mare cu un an.


Acum se aproprie de 16.L.,incotro iti fuge viata?

No comments: