Friday, November 26, 2010

Poveste de la scara A- partea a9a

orice clasa are un tocilar, o fata care spera sa obtina ceva spunandu-i doamnei diriginte in fiecare zi cat de bine ii sta parul(desi toata lumea rade de mesele ei de culori diferite), de un sportiv si de un bufon. in cazul baietilor, vlad.

supranumit si 'capul rautatilor', vlad are cu ce se lauda. la gradinita, fugarea fetele sa le prinda si sa le pupe, iar dintr-a-ntaia pana intr-a patra, a spart cam toate geamurile de la primul etaj al scolii generale, jucand 'peretica'.

tot prin perioada aia a descoperit niste carti de joc deocheate de-ale bunicului, pitite bine, intr-o cutie metalica, langa niste monede vechi, o decoratie, si o suvita de par foarte blonda, innodata cu sfoara groasa. bineinteles ca le-a sterpelit si le-a dus baietilor sa le vada. fiecare si-a ales cate-o favorita: roscate cu inevitabili pistrui chiar si in locurile ascunse, brunete cu alunite pe obraji si pe sub clavicule, blonde cu par scurt si care scoteau limba jucaus. nu puteau sa le imparta frateste, erau mult prea valoroase. asa ca, vlad a mancat cornuri cu sampanie, pufuleti, a baut cate sticle de cola la jumate a avut el chef, guma turbo de la bufet la discretie, totul din partea baietilor recunoscatori.

e dimineata. si daca ceva poate fi mai rau decat o zi de luni, e cea de marti. vlad iese din camera si lasa usa cu arc sa se inchida in spatele lui. isi taraste marginile pantalonilor de trening pe holul cu gresie 'tabla de sah' al caminului. are o savoniera cu capac intr-o mana, un sampon in cealalta si un prosop pe umar. degeaba are noroc ca baia e mixta, baieti-fete, ca oricum nu sunt fete pe culoar. normal ca nu-i nimeni in baie la ora asta. numai nefericitii de la drept au ore de la 8. intra intr-o cabina de dus din margine si trage usa dupa el. trage si zavorul, ca nu exista nicio fata care sa intre accidental peste el. isi aseaza savoniera pe suport, samponul pe marginea cabinei de dus. se dezbraca atent si calculat, agata tot de carligul de pe usa, lasand prosopul la suprafata, ca de el are nevoie primul. inainte sa-si scoata picioarele din slapi, da drumul la apa de la dus, ca talpile lui sa nu intalneasca brusc suprafata rece a gresiei.

apa i se prelinge pe cap, isi trece mainile cu sampon prin parul scurt, le misca fata-spate si dupa isi curata spuma de pe frunte, ca sa nu-i intre in ochi. e perfect in dus. e galagie. daca ar porni vreo alarma de incendiu, nu ar auzi. daca ar suna vreo sirena impacientata, nu ar stii. e bine, nu isi aude nici macar gandurile. nici macar pe cele care ii spun ca e singurul dintre baieti care e...singur.


2 comments:

Rejazz said...

ti-am regasit blogul si l-am recitit timp de o ora si ceva...maine dau teza la istorie. sa-mi fie de bine.

liana said...

...toti avem un "Vlad" in clasa...